Omzet Vodafone en KPN daalt wegens concurrentie

Omzet Vodafone en KPN daalt wegens concurrentie

Telecomprovider Vodafone heeft het laatste kwartaal van 2016 slecht afgesloten. Het bedrijf zag 92.000 klanten vertrekken en de omzet met 6,4% dalen. De Nederlandse tak van het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld is de grootste daler binnen de Vodafone Groep.

Het verlies wordt deels bepaald doordat de provider in het betreffende kwartaal 92.000 klanten zag overstappen naar een andere provider. In totaal heeft de telecomprovider nog 4,87 miljoen klanten in Nederland. Vanaf dit jaar valt de Nederlandse tak onder het nieuwe VodafoneZiggo.

KPN
Ook telecomprovider KPN maakt fors minder omzet. Ruim 6 miljard euro minder dan 5 jaar geleden. Het bedrijf heeft in 2016 in totaal 7 miljard euro omgezet. KPN-topman Eelco Blok wijdt de daling van omzet aan de sterke concurrentie op de Nederlandse markt.

Onbeperkt data
De concurrentie lijkt dit jaar voornamelijk te gaan plaatsvinden op data. T-Mobile is momenteel de enige provider met een onbeperkt data abonnement voor slechts 35,00 euro per maand. Vodafone biedt 25 GB data aan voor 66,00 euro per maand en KPN biedt 10 GB data aan voor 38,00 euro per maand.

Volgens KPN-topman Blok betekent het niet automatisch dat datalimieten op termijn helemaal verdwijnen. "Dat zullen we de komende jaren zien. Ik ben ervan overtuigd dat de bundels die we nu in de markt hebben staan de goede bundels zijn. Over wijzigingen de komende periode kan en wil ik geen uitspraken doen."

door 3.998 keer gelezen