Vergelijk Sim-only.
En pak direct de extra cashback mee!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Welk telefoonabonnement voor mijn kind

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd hun eerste mobieltje of smartphone. Vaak gaat het over een oude telefoon van de ouders. Zo kan een kind leren werken met een smartphone zonder de aankoop van een nieuw en duur toestel. Als een kind een oud toestel krijgt, stellen de meeste ouders zich de vraag 'Welk telefoonabonnement voor mijn kind?'. U hebt de keuze uit een groot aantal mogelijkheden. Houd er rekening mee dat uw kind er zich vaak niet van bewust is hoeveel data of belminuten het verbruikt.

Vergelijk telefoonabonnementen

Welk telefoonabonnement voor mijn kind?

Een sim only abonnement is een voor de hand liggende keuze als uw kind een oud mobiel toestel krijgt. Met een sim only abonnement ontvangt uw kind een eigen telefoonnummer en een bundel met een bepaald aantal belminuten, sms'en en megabytes data per maand. De prijs van een sim only abonnement is afhankelijk van de grootte van de bundel. Er bestaat een zeer grote diversiteit in bundels. Sommige bevatten slechts beperkte hoeveelheden belminuten, sms'en en data, andere laten onbeperkt gebruik toe.

De meest geschikte bundel voor een kind

Een bundel bestaat normaal uit drie onderdelen: belminuten, sms'en en data. Tegenwoordig belt of sms't de jeugd niet veel meer. Het is dus wat overdreven om een bundel te kiezen met een onbeperkt aantal belminuten of een onbeperkt aantal sms'en. Om niet voor onverwacht hoge telefoonkosten te staan, neemt u het best een sim only abonnement waarmee u een belplafond kunt instellen. Als het aantal belminuten het plafond bereikt, kan uw kind niet meer telefoneren en hoeft u geen bijkomende dure belminuten te betalen.

Een smartphone wordt tegenwoordig het meest gebruikt om op het internet te surfen. Sociale media zijn razend populair onder kinderen en jongeren. Snapchat en Whatsapp vormen de favoriete communicatiemiddelen van de jeugd. Het verbruik aan data kan echter hard gaan wanneer er geen wifi beschikbaar is. Daarom is een bundel met een voldoende hoeveelheid data ideaal voor een kind. We raden ten sterkste aan om een dataplafond in te stellen, wat bij de meeste providers mogelijk is. Zo voorkomt u dat uw kind onbewust dure datahoeveelheden buiten de bundel verbruikt. Bij een aantal providers is het sowieso niet mogelijk om te internetten buiten de bundel.