Vergelijk Sim-only.
En pak direct de extra cashback mee!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Mobiel abonnement kind

Het gevaar bestaat dat kinderen onbewust veel meer belminuten of data verbruiken dan in hun bundel begrepen zijn. Gelukkig bieden de meeste providers de mogelijkheid om een bel- of dataplafond in te stellen voor een mobiel abonnement kind.

Vergelijk mobiele abonnementen

Bel- en dataplafond voor mobiel abonnement kind

Hieronder geven we enkele voorbeelden van de manier waarop u hoge bel- en internetkosten vermijdt bij een mobiel abonnement voor een kind.

Bij Youfone is het mogelijk om zowel een bel- als een dataplafond in te stellen. Het bedrag van het belplafond bepaalt u zelf, met een minimumbedrag van 10 euro. Het activeren van een dataplafond is mogelijk vanaf 1000 MB.

Bij Ben activeert u de zogenaamde MB Pauze. Als de internetbundel is opgebruikt, wordt het internetten via 4G geblokkeerd. Zodra 80% van de internetbundel op is, stuurt Ben een waarschuwings-sms.

Provider Hollandsnieuwe blokkeert automatisch bellen, sms'en en internetten wanneer er geen tegoed meer is. Ook bij Telfort is internetten niet meer mogelijk als de megabytes op zijn. U moet een bundel bijkopen om voort te kunnen internetten.

Andere providers staan gratis internetten buiten de bundel toe, maar dan met een sterk verlaagde snelheid. Deze verlaagde snelheid is meestal voldoende voor whatsappen, maar video's streamen of muziek beluisteren gaat niet meer. Dit is bijvoorbeeld het geval bij KPN, T-Mobile en Vodafone.

Meerdere gezinsleden op hetzelfde adres

Bij sommige providers is het mogelijk om een voordelig abonnement af te sluiten voor gezinsleden die op hetzelfde adres wonen, of voor personen die een groep vormen.

KPN biedt het KPN Compleet pakket aan. Met dit pakket bellen uw gezinsleden die op hetzelfde adres wonen gratis met elkaar. Bovendien ontvangt u een korting van 5 euro per maand (op alle KPN Mobiel abonnementen op hetzelfde adres), kunt u onderling megabytes delen en ontvangt u dubbel zoveel data.

Met een T-Mobile Samen abonnement maakt u zelf een groep aan van 2 tot 6 personen. De leden van deze groep bellen gratis met elkaar in Nederland. Bovendien staat T-Mobile een korting van 5 euro per maand toe voor elk lid van de groep.

Bovenstaande groepsabonnementen vormen een voordelig alternatief voor een afzonderlijk mobiel abonnement voor een kind.