Sim only abonnementen
Alles op een rij met extra cashback!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Sim only abonnement

Zoals de benaming reeds doet vermoeden, is een sim only abonnement een abonnement voor uw mobiele telefoon waarbij u alleen een simkaart koopt. De telefoon zelf is niet in het abonnement begrepen en moet u afzonderlijk aankopen. Als uw huidige telefoon nog goed werkt, kunt u die natuurlijk blijven gebruiken. Aan elke simkaart is een eigen mobiel telefoonnummer verbonden, met daaraan gekoppeld uw abonnementsgegevens. Een mobiel abonnement sim only is meestal veel goedkoper dan een abonnement met telefoon. U bent ook volledig vrij in de keuze van een mobiel toestel, zolang dit simlockvrij is.

Vergelijk sim only abonnementen

Er zijn drie verschillende formaten van simkaarten in omloop: standaard simkaarten (niet veel meer gebruikt), micro-simkaarten (in iets oudere mobiele toestellen) en nano-simkaarten (in moderne telefoons). Als u een sim only abonnement afsluit bij een bepaalde aanbieder, krijgt u meestal een 3-in-1 simkaart. Het formaat hiervan past u zelf aan zodat de simkaart gebruikt kan worden in elk mobiel toestel.

De prijs van een abonnement sim only

Er is een grote variatie in prijzen van sim only abonnementen. Talrijke Nederlandse providers slaan u voortdurend om de oren met allerlei aanbiedingen, waardoor u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kunt u gratis gebruikmaken van prijsvergelijkers op het web.
Een telefoon abonnement sim only bevat een aantal belminuten, een bepaalde hoeveelheid sms’en en een aantal megabytes of gigabytes aan data. Gebruikt u uw mobiele toestel alleen maar om te bellen of te sms’en? Of surft u met uw telefoon alleen maar via een wifiverbinding op het web? Dan hoeft uw ‘sim only abbo’ geen databundel te bevatten. Met het goedkoopste sim only abonnement ontvangt u een beperkt aantal belminuten en sms’en, zonder data.
De meeste gebruikers wensen echter een abonnement dat een bepaalde hoeveelheid data bevat. Het is immers erg handig om ook buiten het bereik van wifi op het internet te kunnen surfen via het krachtige 4G-netwerk. De databundel is tegenwoordig zelfs het belangrijkste onderdeel van sim only abonnementen. Bellen en sms’en met een mobiel apparaat wordt minder populair. Het is immers mogelijk om (gratis) te bellen met Skype en Whatsapp. Als u deze toepassingen vaak gebruikt op een 4G-netwerk, hebt u een sim only abonnement met een voldoende grote databundel nodig. Het dataverbruik kan hoog oplopen als u vaak gamet, films streamt of muziek beluistert via 4G.

Prijzen vergelijken van een mobiel abonnement sim only

Prijzen vergelijken loont echt de moeite. U spaart er jaarlijks een aanzienlijk bedrag mee uit. Ga elke maand na hoeveel belminuten, sms’en en data u werkelijk verbruikt. Het beste sim only abonnement is niet noodzakelijk het goedkoopste, maar wel het abonnement dat het best beantwoordt aan uw behoefte. Ga ook na hoelang het abonnement loopt en wat de aansluitkosten zijn.
Voor het objectief vergelijken van sim only abonnementen bestaan er handige prijsvergelijkers op het internet, zoals de gratis prijsvergelijker van Belwinkel.nl. Vul het gewenste aantal belminuten en data in en u ziet in één oogopslag de voordeligste abonnementen.