Vergelijk Sim-only.
En pak direct de extra cashback mee!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Onbeperkt internet 4G sim only

Er is een ruime keuze aan sim only abonnementen. De goedkopere abonnementen bevatten een bundel met slechts met een beperkte hoeveelheid belminuten, sms'en en data. Er bestaan echter bundels die een onbeperkt dataverbruik toelaten. Wegens het toenemend gebruik van mobiel internet is een onbeperkt internet 4G sim only abonnement beslist het overwegen waard.

Vergelijk onbeperkt internet Sim-only's

Onbeperkt internet 4G sim only

Tegenwoordig vormt mobiel internet het belangrijkste onderdeel van een sim only abonnement. Het is immers erg handig dat u overal, ook waar er geen wifi is, kunt surfen op het internet. Met mobiel internet is het mogelijk om overal te luisteren naar Spotify, een Netflix-film te bekijken of een televisieprogramma te volgen.  Het verbruik aan data kan hard gaan als u muziek of video streamt. Wanneer u meer data verbruikt dan uw bundel u toelaat, krijgt u ofwel geen internettoegang meer, ofwel surft u voort met een sterk verlaagde snelheid, ofwel betaalt u hoge bijkomende kosten. Met een onbeperkt internet 4G sim only abonnement voorkomt u dit alles.

Hoeveel data verbruikt u?

Ga eerst na hoeveel data u maandelijks opmaakt alvorens u een sim only abonnement met onbeperkt dataverbruik afsluit. Op de maandelijkse factuur van uw provider vindt u uw dataverbruik terug. Als u in de loop van de maand wilt nagaan over hoeveel megabytes u nog beschikt, kunt u dit bij de meeste smartphones nakijken in de instellingen van het mobiel toestel.

Er bestaan ook handige data-apps waarmee u uw verbruik monitort. Zowel voor iOS- als voor Android-toestellen vindt u (gratis) apps die de hoeveelheid megabytes in het oog houden. Een voorbeeld van een gratis app is 'My Data Manager'.

De meeste providers bieden echter zelf apps aan waarmee u uw verbruik in de gaten houdt. Bij KPN, T-Mobile, Vodafone, Simyo, Ben, Tele2, Hollandsnieuwe en Telfort mag u gratis gebruikmaken van datateller-apps.

Onbeperkt internetten zinvol?

Als u inzicht hebt in uw maandelijks dataverbruik, kunt u een verantwoorde keuze maken. Een onbeperkt internet 4G sim only abonnement is vanzelfsprekend duurder dan een abonnement met een beperkte bundel. Onbeperkt mobiel internetten verschaft u echter de vrijheid om overal het internet te gebruiken zo lang en zo veel u wilt, en dit voor een vaststaande prijs.