Vergelijk Sim-only.
En pak direct de extra cashback mee!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Simkaart met alleen databundel

Er bestaan simkaarten waarmee u mobiel surft op het web, maar waarmee bellen of sms'en niet mogelijk is. Een dergelijke simkaart met alleen databundel bieden wij niet aan. Het kost immers nauwelijks meer om een simkaart te kopen die ook recht geeft op een beperkt aantal belminuten en sms'en. Voor aan aantal toepassingen volstaat echter een simkaart met alleen een databundel.

Vergelijk Sim-only databundels

Een simkaart met alleen databundel voor iPad, tablet en laptop

Bent u ergens onderweg en wilt u met uw tablet of iPad op het web surfen? Dan volstaat het om een simkaart met alleen een databundel in uw tablet of iPad aan te brengen. Uw tablet of iPad moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn.

Een simkaart met alleen databundel is ook handig bij gebruik van een laptop. Bevindt u zich op een plaats waar er geen wifi aanwezig is? Sluit een dongel met een simkaart op een USB-poort van uw laptop aan en u beschikt over mobiel internet. Sommige laptops bezitten een ingebouwde simkaarthouder, zodat u geen dongel nodig hebt.

Bellen via het internet

Tegenwoordig wordt er sowieso niet zoveel meer gebeld of ge-sms't. Met toepassingen als Skype, WhatsApp en FaceTime hoeft dat ook niet meer. U telefoneert immers volledig gratis via het web. Daarom is een bundel die veel belminuten of een groot aantal sms'en bevat niet echt meer nodig. Het mobiel internet vormt de dag van vandaag het belangrijkste onderdeel van een sim only abonnement.

Het benodigde aantal megabytes

Het is daarom van belang dat uw sim only abonnement een voldoende aantal megabytes bevat. Kleinere bundels bezitten meestal zo'n 250 tot 500 megabytes data per maand. Dit is voldoende als u het web alleen gebruikt om onderweg af en toe een site te bezoeken of uw e-mail te checken. Wilt u echter overal en altijd toegang hebben tot Spotify en Netflix om muziek te beluisteren en films te kijken? Dan moet u een grotere databundel voorzien, bijvoorbeeld 500 megabyte tot 1500 megabyte. Een nog grotere databundel of een bundel met onbeperkt internet is aangewezen als u extreem veel gebruikmaakt van het internet, bijvoorbeeld om te gamen of om videobeelden te streamen.