Sim-only met Belplafond
Voorkom dure rekeningen en hou zelf de controle
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Belplafond

Bij de meeste sim only abonnementen hebt u recht op een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms'en en megabytes data per maand. Als u snel uw aantal belminuten hebt opgebruikt, bestaat het gevaar dat u buiten uw bundel gaat telefoneren. Hiervoor rekenen de meeste providers extra kosten aan. De rekening hiervan loopt al snel hoog op. Daarom is een belplafond instellen geen overbodige luxe. Bij een sim only met belplafond stuurt de operator u een waarschuwing als u bijvoorbeeld 80% van uw tegoed erdoor hebt gejaagd. Als uw belminuten op zijn, kunt u niet meer bellen. Zo voorkomt u een onverwacht dure factuur.

Vergelijk Sim-only met belplafond

Belplafond instellen + provider


Via een app bepaalt u zelf de hoogte van uw belplafond bij Youphone. Bij Hollandsnieuwe hoeft u zelfs geen bellimiet op te geven: telefoneren buiten de bundel is alleen mogelijk als u bijbetaalt. Het belplafond Simpel zet geen grens op het aantal belminuten, maar wel op extra kosten buiten uw maandabonnement. U stelt bijvoorbeeld in dat u maximaal 2,5 euro extra wilt betalen aan bellen, sms'en en surfen buiten uw bundel.


Andere mogelijkheden


Niet elke operator biedt u de mogelijkheid om een bellimiet op te geven. Een belplafond Tele2, belplafond T-Mobile of belplafond Telfort vindt u niet. U zoekt ook vruchteloos naar een belplafond KPN of een belplafond Ben. Er bestaan echter alternatieven om uw belkosten in de hand te houden. Gratis apps zoals 'Control Your Calls' waarschuwen u als uw beltegoed dreigt op te raken. Wanneer u meer dan 500 minuten per maand belt, loont het al de moeite om een abonnement af te sluiten waarmee u onbeperkt telefoneert. Zo’n abonnement is al verkrijgbaar voor minder dan 10 euro per maand.


Extra voordelen voor gezinsleden en groepen


Bij sommige operators belt u gratis met gezinsleden die op hetzelfde adres wonen of met de leden van een groep. Dit is onder meer het geval bij KPN. Met het pakket KPN Compleet bellen gezinsleden die op dezelfde plaats wonen volledig gratis met elkaar. Bovendien geeft KPN een korting van 5 euro op elk mobiel abonnement op hetzelfde adres.
Het T-Mobile Samen pakket laat u toe om een groep te vormen met maximaal 5 andere T-Mobile nummers en gratis te bellen met de groepsleden. Ook bij dit pakket ontvangt elk groepslid 5 euro korting per maand.