4G sim only
Alle 4G sim-only's op een rij met extra cashback!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

4G sim only: alles wat u moet weten

Steeds meer mensen stappen over op een sim only-abonnement met 4G-internet. Naast dat dit mobiele internet razendsnel is, is een sim only vaak ook financieel gezien een slimme keuze. U heeft namelijk geen kosten voor een nieuwe mobiele telefoon, maar kunt gewoon nog een tijd gebruikmaken van uw huidige toestel, of een goedkoop los toestel aanschaffen. Maar wat is 4G nu precies, welke providers bieden het aan en wie heeft de goedkoopste sim only 4G? En welke aanbieders bieden 4G met onbeperkt internet aan? Op deze pagina vindt u de antwoorden die u zoekt, zodat u daarna weet hoe u sim only met 4G kunt vergelijken.

Vergelijk 4G sim only's

Wat is 4G?

4G is de vierde generatie van het mobiele netwerk. Met 4G kunt u buiten bijna net zo snel internetten als binnenshuis via een wifi-verbinding. Het zorgt ervoor dat u bijna overal probleemloos video’s kunt streamen of online games kunt spelen. Ook kunt u met een goede 4G-verbinding probleemloos videobellen als u onderweg bent of op vakantie. Het 4G-netwerk is een stuk stabieler dan het 3G-netwerk en de snelheid daalt nauwelijks als er veel gebruikers tegelijk actief zijn. Een nadeel is dat u makkelijk veel data verbruikt, dus heeft u misschien een grotere databundel nodig dan u gewend bent. Wilt u zich nooit zorgen maken om uw dataverbruik, dan is het verstandig voor een 4G sim only met onbeperkt internet te kiezen.

Snelheid 4G sim only

De gemiddelde internetsnelheid van 4G ligt tussen de 20 en 50 Mbit/s. Dit is meer dan voldoende voor praktisch alle toepassingen die u kunt bedenken. U kunt Netflixen, zelf live video streamen en snel grote bestanden delen. De snelheid van uw 4G sim only-abonnement is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals de dekking, de afstand tot de zendmast en het type apparaat dat u gebruikt. Mobiel internet via 4G is in bijna alle gevallen meer dan voldoende voor de gemiddelde internetgebruiker.

Providers die 4G aanbieden zijn verplicht een maximale up- en downloadsnelheid te vermelden bij hun abonnementen, maar ze hoeven geen minimale snelheid mee te geven.

4G sim only vergelijken

Bijna elke provider heeft een sim only-abonnement met 4G in het aanbod. Op Belwinkel.nl kunt u eenvoudig 4G sim only-abonnementen vergelijken. U vindt aanbiedingen van Ben, hollandsenieuwe, KPN, Lebara, T-Mobile, Tele2, Telfort, Vodafone en Youfone.

Steeds meer aanbieders bieden daarnaast ook 4G+ aan, een nog snellere variant van 4G. Hier betaalt u natuurlijk iets meer voor, waarmee het alleen van toegevoegde waarde is als u echt hoge snelheden nodig heeft. Niet elk apparaat is geschikt voor 4G+, dus controleer dit goed voordat u een sim only-abonnement afsluit.

Op Belwinkel.nl kunt u eenvoudig sim only met 4G vergelijken. U kunt aangeven hoeveel data en hoeveel belminuten of sms’jes u per maand wilt hebben. Daarna kunt u met de slimme filters uw voorkeuren doorgeven. Zo kunt u kiezen voor het goedkoopste sim only 4g-abonnement, of uw voorkeur voor een bepaalde aanbieder aangeven.

5G: de opvolger staat al klaar

De opvolger van 4G is 5G. Er zijn al providers die mobiele abonnementen met 5G-internet aanbieden. Het is sneller, stabieler en springt zuiniger om met de batterij van uw apparaat. Op dit moment zijn providers druk bezig met het uitrollen van het 5G-netwerk. KPN verwacht bijvoorbeeld eind 2021 landelijke dekking te hebben.

4G sim only met onbeperkt internet

Omdat u ongemerkt veel data kunt verbruiken bij een sim only met 4G, is het misschien interessant om voor een abonnement te kiezen met onbeperkt internet. Dit kan bij Tele2, KPN en T-Mobile. In onze vergelijker vindt u de 4G sim only-abonnementen met onbeperkte data door het schuifje met de gewenste data per maand volledig naar rechts te schuiven.