Vind de goedkoopste sim-only
En pak direct de extra cashback mee!
2 GB data per maand
100 minuten per maand

Goedkope sim only

Goedkope sim only abonnementen zijn erg populair. Met een sim only abonnement schaft u zich een een simkaart aan met een eigen mobiel nummer, zonder telefoon. Een sim only abonnement is relatief goedkoop, vaak veel goedkoper dan een abonnement waarin een telefoon is inbegrepen. Er is bovendien een enorm aanbod aan goedkope sim only abonnementen. Dit maakt het er niet makkelijker op om het meest optimale abonnement eruit te pikken. Hieronder enkele raadgevingen en tips.

Vergelijk goedkope sim only

Voordelige sim only

Een goedkoop sim only abonnement sluit u reeds af vanaf zo’n 7 euro per maand. In goedkope sim only contracten zijn er een (beperkt) aantal belminuten en sms’en inbegrepen. De goedkoopste sim only abonnementen bevatten meestal geen databundel. Dit hoeft geen probleem te zijn, als u alleen maar een wifiverbinding gebruikt om met uw mobiel apparaat op het web te surfen. Sommige providers bieden een goedkoop abonnement sim only met een onbeperkt aantal belminuten en sms’en aan, zonder databundel. Voor wie zijn mobiele telefoon alleen maar gebruikt om te bellen en te sms’en is dit een ideale oplossing.
Het is wel erg handig dat u met uw mobiele telefoon ook zonder wifiverbinding af en toe op het internet kunt. Als u soms op het web wilt surfen buiten het bereik van wifi, bestaan er goedkope ‘sim only met internet’ aanbiedingen. U vindt sim only abonnementen met 1 gigabyte aan data voor minder dan 10 euro per maand.
Wie regelmatig gebruikmaakt van een mobiel 4G-netwerk om te gamen of te streamen, moet rekening houden met een aanzienlijke databehoefte. Als u frequent buiten uw bundel data verbruikt, lopen de kosten vaak hoog op. In dat geval kan het voordeliger zijn om een sim only abonnement met een onbeperkte databundel te kiezen.

Goedkope sim only vergelijken

Bij het vergelijken van goedkope sim only moet u niet alleen kijken naar de aantallen belminuten, sms’en en megabytes. Ga ook na wat de voorwaarden zijn van de provider. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat er gebeurt als u uw databundel hebt opgebruikt voor het einde van de maand. Surft u gewoon voort met een verlaagde snelheid of moet u dure megabytes bij aankopen? De manier waarop de tijdsduur van telefoongesprekken wordt berekend, is eveneens een belangrijke factor. Worden gesprekken afgerond op hele minuten of niet? Ga bij de aanbieder ook na of het tegoed aan belminuten, sms’en en data kan worden overgedragen naar de volgende maand. Bij vele abonnementen bent u immers uw resterend tegoed kwijt als het voor het einde van de maand niet is opgebruikt.
Houd rekening met de duur van het abonnement alvorens u een keuze maakt. Meestal zijn langdurige abonnementen (1 jaar tot 2 jaar) het voordeligst. Met een abonnement van één maand kunt u echter veel sneller veranderen van contract en/of provider.
De meeste providers rekenen eveneens aansluitkosten aan als u een nieuwe klant wordt. Die aansluitkosten variëren van ca. 10 euro tot 30 euro. Om een correcte vergelijking te maken tussen goedkope sim only abonnementen, moet u de aansluitkosten mee in overweging nemen.